3:e juni, 2024

UTEBAREN STALLET ÖPPET ONS-LÖR

Gömt bakom vårt gamla stall, omringat av Stadsparkens grönska ligger grusplanen som huserar vår utomhusbar STALLET som under vintern fått ett rejält ansiktslyft. Under skärmtak, med värmelampor och kulörta ljusslingor hittar ni stans bästa häng med boulebanor, aktiviteter och vår fina containerbar med med hantverksöl, naturviner, cocktails, en smarrig mat!

NYHET! I år bjuder vi in till en rad aktiviteter i STALLET, se nedan!

I STALLET kan man alltid droppa in men vissa av våra planerade arrangemang kommer vi även ha platsbokning för, men alltid kostnadsfritt. Bland annat kommer vi ha kulturquiz, prova-på-onsdagar, bokcirkel och gästevenemang. Utöver det finns det alltid tillgång till våra boulebanor, sällskapsspel, pingis, bokbytarhylla, STORT fyra i rad, pyssel och barnaktiviteter.

Det händer en massa skoj och detta följer ni bäst via vårt nyhetsbrev, här på hemsidan eller STALLETS instagram.

ÖPPETTIDER:
ONS — TORS 17.00-23.00
FRE — LÖR 17.00-00.00

NÅGRA AV SOMMARENS ARRANGEMANG I STALLET:

SNACK! på STALLET (Biljetter krävs – se nedan)

Välkommen till SNACK! – en samtalsklubb om mat med Jens Almqvist och Julia Tuvesson. Efter en pangsäsong i Malmö där ämnen som bönhat, tomatkärlek och julmat avhandlades kommer nu SNACK! i miniformat till Mejeriet. Inte mini som i något dåligt utan snarare bättre och härligare. Kvällarna som vi har på Mejeriet tillsammans blir delade i två där Jens kommer att hålla i samtal med inbjudna gäster från scen medan Julia kommer hålla i praktiska workshops där man får möjlighet att laga mat, smaka mat och prata om mat i en lite mindre grupp.

3/7 – Världens chillaste vinprovning & Tomaten i populärkulturen — biljetter och mer info här! 
7/8 – Livet på landet – Att vara bonde & Ikoniska matskribenter och deras paradrätter — biljetter och mer info här! 

Julia Tuvesson, även känd som Tuvessonskan, är etnologen och kokboksförfattaren bakom Plåtmat, Käka Grönt, Tomat Tomat och Brynt Smör. Jens Almqvist strateg och opinionsbildare som arbetar med mat som samhällsfråga, bland annat som matkrönikör i Sydsvenskan.

STALLETS kulturquiz
– Säkra din plats med fribiljetter här!

Kul-Kult-Kultur! När kulturhuset arrangerar kulturquiz vrider vi och vänder på begreppet och kikar in i alla skrymslen och vrår. Våra vänner och lokala legender från olika kultursektorer gästar och leder oss djupare in i deras olika världar. Vi lyssnar, känner, tittar och smakar oss fram. Musik, mat, design, konst, litteratur och film – inget kommer undan. Det blir väldigt kul, kanske lite kultigt, och en himla massa kultur. Fina priser utlovas!

Quizmaster Fredrik Wallin har varit fram och tillbaka på Mejeriet sedan han tog sina första pianolektioner vid 8 års ålder. Han har arrangerat quiz på Mejeriet, på Stockholmsrestauranger, på Malmöfestivalen och för i stort sett alla arbetsplatser och vänskapskretsar han någonsin haft. Med musiken som trogen följeslagare och röd tråd sätts deltagarnas kunskaper på prov med klurigheter, ordlekar och anekdoter. Samtliga datum och tider i vårt kalendarium här!

STALLETS bokcirkel
– Säkra din plats med fribiljetter här!

Vi diskuterar tre böcker vid tre tillfällen, över ett glas vin, en kopp kaffe eller en skål hummus ses vi och delar vår upplevelse. Du tar med dig ett citat , tillsammans nördar vi ner oss och vänder och vrider på läsupplevelsen. Hur var stämningen? Språket? Karaktärerna? Vad stannar kvar hos dig som läsare?

Fredag 12/7 – Där kräftorna sjunger, Delia Owens – mer info!
Fredag 2/8 – Gruppen, Sigge Eklund – mer info!
Fredag 16/8 – Ett litet liv, Hanya Yanagihara – mer info!

Workshop Wednesday

Prova på något nytt i sommar! Under några onsdagar i STALLET kommer vi stilla nyfikna själar som är sugna på att testa nya grejer, lära sig något och kanske växa som människa. Det blir allt från matrelaterade kunskaper som att göra din egen surkål och pasta till andra hantverk som stickning och tangodans. Eller varför inte köra lite skateboard? Håll koll på vårt nyhetsbrev och instagram-konto @stalletbar för aktuella teman.