Om mejeriet

Mejeriet har funnits sedan 80-talet och föddes ur visionen om ett sprakande, kreativt och inkluderande kulturhus. Sedan dess har vi vuxit och blivit en självklar del av Lunds kulturliv. Huset sjuder av liv. I vårt program bjuder vi på filmvisningar, konserter, musik- och dansföreställningar, klubbar, poesiaftnar med mera. På Mejeriet erbjuder vi lokaler för band som repar, vi driver vår musikskola och såklart vår egen bar och restaurang.

Mejeriet är helt enkelt ett kulturhus för dig som vill uppleva. Eller skapa. Eller både och!

”Ett fritt kulturliv är en förutsättning för ett demokratiskt samhälle. Kultur utmanar och bekräftar oss som människor. Den när vår fantasi och odlar vår empati och hjälper oss att tänka självständigt. Den är ett levande språk som får oss att utvecklas både som individer och tillsammans med varandra. Den är ett pågående möte med oss själva och med omvärlden, där vi alla växer som individer och påverkar samhällsutvecklingen. Därför finns Mejeriet.”

Mejeriet drivs gemensamt av fyra föreningar: Folkets Bio i Lund, Månteatern och musikföreningarna Plektrum och Repeater.

Mejeriet finns på sociala medier – du hittar oss på Instagram — @mejerietilund / Facebook — https://www.facebook.com/mejeriet. Följ oss där för nyheter och annat kul!