Tomas Andersson Wij

2024.04.05
Lunds Stadsteater
Tomas Andersson Wij
Pris
Ordinarie sittplats: 495kr
Typ av arrangemang:  Konsert
Öppnar:  18:30
Börjar:  19:30
Plats: Lunds Stadsteater
Åldersgräns: 13 år
I slutet av sommaren gick Tomas Andersson Wij in i studion med några av landets främsta jazzmusiker. Det första smakprovet från den sessionen var låten “Still Got the Blues från Sverige”, som spelas flitigt på radio just nu. Den 15 december kommer nästa singel, albumets titelspår “Sorgsna sånger gör mig glad”, där Tomas beskriver musikens betydelse i hans liv och radar upp ”sorgsna sånger” som gör honom glad. Från Lina Sandells “Blott en dag” till Allan Edwalls “Den lilla bäcken” och Lalehs “En stund på jorden”.

"Jag har väl börjat inse att musiken är min religion. Det är där jag söker tröst, kraft och inspiration. Ju mer hätskt och politiserat samhället blir desto mer framstår konsertsalarna som kyrkor. En ljus och förenande plats. En av få platser i samhället där folk fortfarande möts bortom åsikter och positioner", säger Tomas Andersson Wij.

Under sina 25 år som artist har Andersson Wijs sånger fyllt många konsertsalar. Få svenska artister har turnerat så mycket som han. Och till våren ger han sig ut på en ny resa, tillsammans med den pianist som varit vid hans sida de senaste åren, Andreaz Hedén, och den hyllade jazzmusikern Nils Berg på saxofon, klarinett och flöjt. Trion gjorde ett par sommarkonserter ihop med så pass bra eftersmak att man nu bokat en hel turné, som nu kommer Lunds Stadsteater i Lund den 5:e April 2024.

Du kanske också gillar