Telenova (AU)

2024.09.21
Biljetter ute nu!
Telenova (AU)
Pris
Ordinarie: 200kr
Typ av arrangemang:  Konsert
Öppnar:  19:00
Börjar:  20:00
Plats: Mejeriet
Åldersgräns: 13 år
Telenova ger sig ut på sin största turné hittills! Time Is A Flower International Tour kommer tillsammans med tillkännagivandet av deras debutalbum 'Time Is A Flower' (släpps 16 augusti) och släppet av helt nya singeln 'Power'. Genom att ta sin distinkta sort av filmisk alt-pop till dansgolvet är 'Power' en smidig och utvecklad disco med en mörk twist, som väver in teman om kärlek, rädsla och strävan efter ljus i en frodig, utsmyckad låt full av spänning och driv. Med influenser från akter som Portishead och Massive Attack till Lana Del Rey och Mitski skapar bandet en ljudlandskap som är både bekant och uppfriskande unikt.

En väv av mörk romantik, smidig musikalitet och livfull estetik har drivit den Melbournebaserade gruppen sedan deras debut-EP Tranquilize år 2021. Driven av den allomfattande ledande singeln Bones, tillsammans med de svepande ljudlandskapen av uppföljaren EP Stained Glass Love, har Telenova passionerat omfamnats hemma och utomlands, tack vare stöd från BBC6, KCRW, Vogue Paris, NME, Clash Mag, Radio X och fler.

Närkänningar i deras hemland följde naturligtvis, inklusive priset för Årets Genombrott 2022 från AIR, medverkan i Triple J's Hottest 100, flera utsålda turnéer och framträdanden på stora festivalers lineup i hela Australien, vilket har byggt upp en engagerad publik och bred uppskattning. År 2023 spelade Telenova för över 15 000 personer i Europa, med egna shower och som förband till RUEL, i förväntan på deras festivaldebut i Europa år 2024.

Telenovas distinkta universum - skuggig, sample-driven alt-pop med tydlig trip-hop och electronica-inflytande, plus en touch av lekfull energi - är skapat av sångaren, låtskrivaren och filmskaparen Filipina-Australiska Angeline Armstrong och multiinstrumentalisterna Edward Quinn och Joshua Moriarty.

Du kanske också gillar