Julkonsert: Lena Willemark, Lisa Rydberg & Roger Tallroth

2023.12.03
Julkonsert: Lena Willemark, Lisa Rydberg & Roger Tallroth
Pris
Ordinarie: 345kr
Student: 175kr
Typ av arrangemang:  Konsert
Samarbetspartner: 
Öppnar:  18:00
Börjar:  19:30
Plats: Mejeriet
Åldersgräns: 13 år
På varsitt håll är de en av Sveriges bästa - tre älskade och välrenommerade musiker bjuder in till en exklusiv julkonsert. Innerligt och kraftfullt spelar de julens mest älskade sånger i personliga tolkningar som andas både tidlöshet, tradition och förnyelse. 
Alla tre var medlemmar i den populära produktionen Jul i Folkton 2006-2015. 

LENA WILLEMARK, sång och fioler
Senast invald som den första folkmusikern i Swedish Hall of Fame. Willemark är en central gestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Hon har tagit emot en rad utmärkelser, däribland fem Grammis och Expressens musikpris ”Spelmannen”. Hon är riksspelman och kompositör, hedersdoktor vid Göteborgs universitet och Högskolan Dalarna samt ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.


LISA RYDBERG, fiol och sång
Riksspelman och diplomerad barockviolinist. Rydberg är den första någonsin att ha gått en kombinerad folkmusik- och klassisk utbildning vid Kungliga Musikhögskolan. Hon utgör den ena halvan av hyllade duon Bach på Svenska (med Gunnar Idenstam);  samarbetar med artister som Sofia Karlsson, Lina Nyberg och Sarah Riedel; och har släppt flera Grammisnominerade album.
 Lisa Rydberg är även verksam som solist, kompositör och arrangör.


ROGER TALLROTH, gitarrer och sång
Roger har utvecklat sitt eget sätt att spela gitarr genom åren. I början av 90-talet kom han fram med ett unikt sätt att stämma och stränga sin 12-strängade gitarr och har sedan dess aldrig slutat utforska nya sätt att spela. Som aktiv turnerande musiker i över 30 år har Roger spelat i de flesta genrer med många fantastiska musiker från hela världen och gjort internationella samarbeten med bl.a. Snarky Puppy,  Mike Marshall, Darol Anger, Cathy Jordan, Dervish, Sofia Karlsson, Göran Månsson och Ale Möller.

Du kanske också gillar