Franska Trion

2024.04.20
Franska Trion
Pris
Ordinarie: 395kr
Student: 315kr
Typ av arrangemang:  Konsert
Öppnar:  19:00
Börjar:  20:00
Plats: Mejeriet
Åldersgräns: 13 år
24 november släpper Franska Trion purfärska singeln "Sagan blev sann" och efter en julturné med flera utsålda datum gör bandet sig redo för att dra ut på vägarna med såväl nya som gamla godingar. Denna göteborgska jazz-rock-någonting konstellation har gått från klarhet till klarhet liksom från en lokal angelägenhet till en nationell sådan. Bandet spelar numera för fullsatta hus runt om i vårt avlånga land och har sedan starten hyllats stort för sina egensinniga låtar och explosiva liveframträdanden. En intensiv och omväxlande show med stor variation utlovas!

Franska Trion är ett sen länge etablerat namn på Sveriges livescen, men har på senare år skaffat sig fler fjädrar i hatten som till exempel husband i På Spåret och som kompositörer till tv-serien Meningen med livet. I somras släppte de singeln "Midsommar" som väckte stor uppståndelse. Till SVT sa sångaren Matti Ollikainen:

"Det finns inte särskilt många negativa sommarlåtar, så jag har tänkt i efterhand att den har fyllt ett behov. Lite festlig är den väl, men det grundar sig ändå i en känsla av att jag tycker att det är en meningslös högtid."

Du kanske också gillar