Film School (US)

2024.09.20
Support: Spunsugar
Film School (US)
Pris
Ordinarie ståplats: 250kr
Typ av arrangemang:  Konsert
Öppnar:  19:00
Börjar:  20:00
Plats: Mejeriet
Åldersgräns: 13 år
Den Los Angeles-baserade gruppen har varit indie shoegaze-pionjärer sedan de bildades 2001. Efter två decennier och några få förändringar i uppställningen presenterar deras omfattande diskografi en dynamiskt textural, frodig psykedelisk rock som har inkluderat gästframträdanden av medlemmar från Pavement och My Bloody Valentine bland andra. LP:n We Weren't Here från 2021 hyllades för sitt täta instrumenttäcke, där oförsonliga hi-hats och tunga kicks existerar tillsammans med drömska drone-gitarrer.

Denna drivkraftiga natur genomsyrar deras nya album Field, släppt på Felte Records den 25 augusti 2023. Med jämförelser till Slowdive och Catherine Wheel cementerar albumet Field Film School som en distinkt, dominerande kraft i shoegaze-scenen. Dränkt i en känslomässigt öppen, fantasifull atmosfär är albumet både unikt och expansivt, och lämnar dörren öppen för en ständigt utvecklande tolkning. Film School har aldrig begränsat sig till stelheten i specifika detaljer, och det är på Field som de uppmanar oss att se bortom det enkla och säkra, och att ta en andra titt.

SPUNSUGAR
När året 2023 skulle summeras var det en platta som återkom på fler och fler ställen, både här hemma och internationellt: Spunsugars andra monumentala album ”A Hole Forever”. Nu kommer Malmöbandet till Lund för att chocka alla med sin melodiösa ljudvägg, en perfekt blandning av modern shoegaze, post punk och en liten dos metal, allt levererat med änglalika popmelodier

Du kanske också gillar