Tillgänglighet och lokaler

Featured

Mejeriet är ett kulturhus för alla. Vi arbetar hela tiden på olika sätt för bli mer tillgängliga. Har du frågor eller vill ha mer information än vad den här sidan ger, så hör gärna av dig till oss på info@kulturmejeriet.se.

Huset är byggt i så kallade gradänger. På markplan finns huvudentré, parkett, uteplats, garderob, biograf och HWC. Huvudentrén är försedd med dörröppnare och är alltid bemannad. Mellan markplan och första gradäng finns en plattformshiss (225 kg). På första gradäng finns lilla scenen, bar, rullstolsplatser och terrass. Andra och tredje gradäng består av publikplats för stora scenen. Besökare som har rullstol tar del av det som händer på scenen från antingen markplan eller första gradäng. Hiss finns inte till andra och tredje gradäng.

Stora scenen
Mejeriets stora scen är tillgänglig antingen via markplan eller första gradäng. På markplan ligger parkett som ligger på samma nivå som vår entré. Till första gradäng kan du ta dig antingen via trappor eller via plattformshiss.

Lilla scenen
Mejeriets lilla scen är inte alltid tillgänglig för dig som behöver hiss för att ta dig från markplan till första gradäng. Om du vill veta i vilken lokal ett evenemang är planerat och vad som gäller för just det specifika evenemanget ber vi dig höra av dig till oss.

Biografen Södran
Mejeriets biograf Södran har en egen entré som ligger i anslutning till huvudentrén. Södrans entré ligger på markplan och är alltid bemannad.

Stallet (utomhus)
Vår utebar på baksidan av vår Black Box kallar vi Stallet. Hela denna bar är på markplan och därmed tillgänglig. HWC finns att utnyttja inne vid Mejeriets huvudentré, meddela personal i baren då huvudentrén inte alltid är öppen under Stallets öppettider.

Terrassen (utomhus)
Under sommaren har vi evenemang på vår terrass. Där finns det alltid sittplatser på markplan och HWC i anslutning. Beställning av mat och dryck kan ske från bordet där du sitter.

Black Box, kontor, replokaler och musikskolan
Det finns delar av Mejeriet som inte är tillgängligt för dig som är funktions- och/eller rörelsehindrad. Om du vill ta del av någon av följande delar av vår verksamhet ber vi dig kontakta oss i förväg så att vi kan diskutera de förutsättningar som finns.

Kamratkortet
Om du har funktionssvårigheter och vill eller behöver ta med dig en kompis eller stödperson till våra evenemang kan du göra det utan kostnad. Mejeriet är anslutna till Kamratkortet som du kan ansöka om via Lunds Kommun. Här finns mer information om Kamratkortet. Tänk på att köpa en biljett till dig själv.

Färdtjänst adress 
Du gör din resa till Stora Södergatan 64. Tyvärr finns det inte möjlighet att köra fram hela vägen till vår entré. En taxificka finns framför Mejeriets gathus på Stora Södergatan.

Parkering
För dig som är rörelsehindrad finns två parkeringsplatser nära Mejeriet. Du kan se dem på en karta här.

Rullstolsplatser
Mejeriet säljer sällan platsspecifika biljetter, därför går det inte heller att välja plats anpassad för rullstol. Detta betyder också att vi inte vet att du kommer till oss om du inte säger till. För att vi ska kunna förbereda en plats för dig är det därför bra om du skickar ett mail. På Mejeriet finns inga specifika anvisade platser för dig med rullstol eller permobil, helt enkelt för att det som är bäst på en konsert och för en individ kanske inte är bäst en annan gång. När du kommer till oss får du den bästa platsen utifrån dina behov och evenemangets utformning.

Toaletter
I Mejeriets publika lokaler finns en HWC som är belägen på markplan intill vår entré.

Plattformshiss
Mellan markplan och första gradäng finns en plattformshiss som tar 225 kg.

Hörhjälpmedel
Vår biograf Södran är försedd med teleslinga. Övriga lokaler har inga hörhjälpmedel.

Ledarhund
För dig som har nedsatt syn går det bra att ta med ledarhund in i Mejeriets lokaler.