Spela För Livet

Spela För Livet är musikkursen för dig som är 55+ och vill spela rock’n roll, gå på kollo eller sjunga i kör!

I Spela För Livet-utbudet har vi Rockband (terminsundervisning), Vuxen-kollo (sommarkollo med rockband) och en helt nystartad Kör med pop/rock-baserad repertoar.

Spela För Livet är ett samarbete mellan Mejeriets Musikskola och Studiefrämjandet.

 

SPELA FÖR LIVET – ROCKBAND

Terminsundervisning.

Fredrik Savbrant som leder kursen är musikpedagog utbildad vid Malmö musikhögskola med mångårig erfarenhet både som musiklärare och utövande musiker.

Genom alla år som musiker har jag träffat många människor som säger att de ångrat att de slutade spela i sin ungdom eller när familjelivet tog över. Många säger att de har svårare att lära sig nya saker när de blir äldre. Forskning visar att det inte är riktigt sant, man har bara så mycket mer information i hjärnan och prioriterar inte på samma sätt som en tonåring längre.” – Fredrik Savbrant, kursledare.

I Spela För Livet – Rockband bildar vi band och spelar tillsammans. Det krävs inga förkunskaper, men ett brinnande intresse skadar inte! Du kan välja mellan gitarr, keyboard, trummor, bas och såklart sång.
Välkommen hit och pröva dina musikaliska vingar!

Vad kostar det och hur anmäler jag mig?
Terminsavgiften för 12 tillfällen à 60 min inklusive avslutningskonsert är 3 250 kr
Du anmäler dig via formuläret längst ner på sidan!

Frågor? Maila till spelaforlivet@kulturmejeriet.se

 

SPELA FÖR LIVET – KÖR!

Vi utökar vi Spela För Livet-familjen med en helt nystartad kör i sann Spela För Livet-anda!

Vi kommer att jobba med sångteknik, stämsång och uttryck. Vi sjunger en blandad repertoar från pop- och rockgenren och det kommer finnas goda möjligheter för deltagarna att vara med och påverka repertoaren.
Alla är välkomna och vårt fokus är att ha roligt och utvecklas tillsammans!  I slutet av terminen är vi med på den stora Spela För Livet-konserten på Mejeriets stora scen och blir kompade av ett rockband!

Kören träffas tisdagar kl. 13.00-14.00 och det kommer finnas möjlighet att ses en stund innan och fika tillsammans. Fikat ingår i terminsavgiften.

Vad kostar det och hur anmäler jag mig?
Terminsavgiften för 12 tillfällen à 60 min inklusive avslutningskonsert är 1 850 kr
Du anmäler dig via formuläret längst ner på sidan!

Frågor? Maila till spelaforlivet-kor@kulturmejeriet.se

 

SPELA FÖR LIVET – VUXENKOLLO

Spela För Livet – Vuxenkollo är den uppskattade sommarkollo-varianten av Spela För Livet-kursen och sommaren 2024 bjuder vi in till två veckor med kollo som är maxade med rock ’n’ roll! Välj den vecka som passar dig! Vill du vara med på båda är du naturligtvis också välkommen att vara det.

Deltagarnas delas upp i olika band som repar och umgås i dagarna 5 och kollot avslutas med en konsert på Mejeriets stora scen där nära och kära är välkomna att komma och njuta av musiken som övats in under veckan.

Repeterandet varvas med låtskrivarworkshop, låtskrivande, rytmworkshop, allspel, lärarkonsert mm.


Första kolloveckan: v.26, tis-lör (25-29 juni)

Andra kolloveckan: v.32, tis-lör (6-10 augusti)

 

Spela För Livet – Vuxenkollo kostar 4 300 kr

I kolloavgiften ingår lunch och fika alla dagar.

 

ANMÄL DIG HÄR

Fyll i nedan om du är intresserad av att vara med på våra Vuxenkollon som arrangeras under sommaren eller om din anmälan avser terminsundervisning i ett av våra Spela För Livet-band.