Catering & Avhämtning
Catering
Mejeriets restaurang erbjuder catering till din privata fest, din konferens eller event. Vår grundmeny är ’Meze På Skånska’ – Ett gäng smårätter med rötterna runt medelhavet, i en nytolkning där svenska råvaror och smaker får lov att stå i centrum. Vi köper alltid svenskt kött och har själva småskaliga odlingar som växer och blir större för varje år som går. Vår ambition är att använda de resurser och råvaror som finns nära till hands.
Är ni stora sällskap är vi öppna för att titta på specialmenyer efter era önskemål. Vi tar emot era förfrågningar på catering@kulturmejeriet.se.
Catering för högtider
När det nalkas högtid finns Mejeriet alltid behjälpliga med god mat till dig och dina gäster. Dessa menyer är skapade för tillfället, men med Mejeriets egna touch. Alla menyer kan bokas via catering@kulturmejeriet.se.
Avhämtning Fredagsmiddag
Mail: catering@kulturmejeriet.se
Beställning senast 2 dagar innan
180:- per person
Seniorer & studenter : 160:- per person
Hämtas samma datum 15:00 till 17:30 med enkla instruktioner för beredning
7/2
Allätare:
Rostad lammstek
Potatis och rotselleri stomp
Sumak lök, Pressgurka, Granatäpplegelé, skysås & persilja
Vego:
Bräserad vitkål på anicia linser
Ras el hanout
Labneh, rödlök, Koriander, inlagda vindruvor
Focaccia på sesam & fänkål och olivolja ingår
_________________________________________________________
14/2
Allätare:
Tahini kyckling
Biryani på kycklingfond med aubergine, morot och rostad pekan
Vitostpuré & chiliglaze
Vego:
Melanzane på aubergine & västerbotten
Kamutvete med gråärt och harissa
Vitostpuré, Fänkål & persilja
Focaccia på sesam & fänkål och olivolja ingår
_________________________________________________________
21/2
Allätare:
Långkokt högrev med okra
Ris med vermicelli, potatis & russin
Tabbouleh, hummus, pickles
Vego:
Långkok med shiitake från saxtorp, purjolök & paprika
Ris med vermicelli, potatis & russin
Tabbouleh, hummus, pickles
Focaccia på sesam & fänkål och olivolja ingår alltid
_________________________________________________
28/2
Allätare:
Kummel i vitvinsås med pärlcouscous
Kålrabbi & päron med ramslök
Berbere olja & rostad mandel
Vego:
Filorulle med valnöt, shiitake & vitkål
Brysselkål med rödbeta
Vitostpuré, Maché & dragon
Focaccia på sesam & fänkål och olivolja ingår alltid