Jazzterrassen ’Underground-special’

2024.08.02
På scen: Landæus Trio + Lina Nyberg + Fredrik Ljungkvist
Jazzterrassen ’Underground-special’
Pris
Entré ordinarie: 175kr
Entré studerande : 95kr
Typ av arrangemang:  Konsert
Öppnar:  18:00
Börjar:  20:00
Stänger:  23:00
Plats: Mejeriet
Åldersgräns: Fri ålder
Vi bjuder in er till jazzkonserter under sex sommarkvällar på Mejeriets terrass. Vi möter såväl lokala som nationella musiker. Njut god mat, dryck och blå toner!
Konserterna genomförs delvis med stöd av Musik i Syd.

Lina Nyberg är en av Sveriges mest kreativa och innovativa jazzsångerskor och samtida tonsättare. I mer än 20 år har hon varit i namn på jazzscenen, främst i Skandinavien, men även i många andra delar av världen. Lina Nyberg är född i Stockholm 1970 och uppvuxen i ett konstnärligt hem där båda föräldrarna är konstnärer/illustratörer. Efter att ha tagit examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1993 släppte hon sin första skiva 'Close' (Prophone records), en duoinspelning med den bortgångne jazzpianisten Esbjörn Svensson. En omedelbar succé och svensk jazzklassiker. Som soloartist har hon släppt 19 album och turnerat världen över med sitt band sedan 10 år. Hon har mottagit utmärkelser som Lars Gullin-priset, Kungliga Musikaliska Akademiens Jazzpris, men också en Svensk Grammis och "Gyllene Skivan-priset" för "Årets jazzalbum". 2020 släpptes albumet "The Clouds" med hennes nya All Star-konstellation, Lina Nyberg Tentet, hennes kvintett förstärkt med fem av de mest briljanta hornister man kan hitta i Europa idag. Skivan fick fina recensioner av till exempel All About Jazz!

Denna kväll ser vi henne tillsammans med pianisten Mathias Landæus och hans trio som för er, Mejeriet-publiken, inte behöver någon närmre presentation. Ni träffar ju dom på onsdagar under höst och vår på populära jazzklubben Underground. Utöver Lina Nyberg har Mathias denna gång också bjudit in stjärnsaxofonisten Fredrik Ljungkvist.

INFO BOKNING & BILJETTER:

· Välj biljetter för den sittning ni önskar komma och hur många ni är, gör gärna ett samlat köp för hela ditt sällskap. Det underlättar för oss i placering. Kan du inte välja din önskade tid är den tiden fullbokad. Välj en tidig sittning om ni vill ha chans på dom bästa borden :).

· Även om det är fullbokat kan det vara en idé att titta förbi då vi ofta har några platser för drop-in.

· Ha med biljetten utskriven eller i mobilen och visa hovmästare.

· Är ni ett stort sällskap (fler än 6 pers) så kan det hända ni blir uppdelade på fler bord. Är ni fler än 8 personer så gör ni två bokningar. Bokar du en singelplats kan det hända att du får sitta tillsammans med ett annat sällskap.

· Din bokning släpps vid en försening (30 min). Om ni märker att man håller på att komma försent till sin bokning var vänlig maila bokabord@kulturmejeriet.se eller ring 046-131347 (svar i mån av tid)

· Vid avbokning vänligen kontakta bokabord@kulturmejeriet.se (ange namn och referensnummer). OBS! Biljetterna återköps ej vid avbokning.

Du kanske också gillar