The Radio Dept. + Mythologen

Filed under: Program — Martin @ 12:41

torsdag 30 mars 2017

Öppnar kl. 20:00 / Börjar kl. 21:00
Pris: 200 kr / 13-årsgräns
Biljetter
the Radio Dept. Facebook
the Radio Dept. Spotify
Facebook-event

Under 2016 släppte The Radio Dept. sin fjärde fullängdare ‘Running Out of Love’. Vi kan nu berätta att bandet kommer tillbaka till Lund och Mejeriet.

Året var 2001, staden var Malmö och huvudrollsinnehavarna var Johan Duncanson och Martin Larsson (numera Carlberg). Efter x antal år av sporadiska hemmastudio-timmar, beslutade sig vännerna för att satsa helhjärtat på musiken. Resultatet blev The Radio Dept. och resten är, som det så fint brukar kallas, musikhistoria.

Tretton år har gått sedan debuten Lesser Matters ett album som ledde till erkännanden på bred front, både i Sverige och internationellt. Sex år har gått sedan deras senaste album ‘Clinging to a Scheme’. Nästan lika många sedan deras senaste svenska liveframträdande.

Ja, The Radio Dept. har skyndat långsamt och därför föll det sig naturligt när vi som väntat och längtat efter nytt material klickade på alla like-knappar vi kunde komma åt, när vi tidigare i år nåddes av nyheten om att ett nytt The Radio Dept-album skulle se dagens ljus under hösten 2016. Albumet, deras fjärde i raden och deras första sedan 2011 års ‘Clinging To A Scheme’, släpptes 21 oktober och har fått namnet ‘Running Out of Love’.

‘Running Out of Love’ är ett album om att finnas till i Sverige 2016 och se hur samhällsklimatet hårdnat på så många områden. Politiskt, intellektuellt, moraliskt. Ett album om allt som är på väg åt fel håll. Om otåligheten som förvandlas till ilska, hat och till sist uppgivenhet när kärleken till omvärlden och tillvaron börjar sina.

SUPPORT: MYTHOLOGEN
Alexander Palmestal är medlemmen från electroduon Pistol Disco från Göteborg. Ett band som under 00-talet blev ett namn i den bubblande musikscenen i Göteborg. Nu ger Palmestal ut musik under namnet Mythologen på Höga Nord.