Stora sticklingsbytardagen

Filed under: Program — Martin @ 15:35

lördag 18 februari 2017

Öppnar kl. 10:00 / Börjar kl. 10:00
Fri entré / Inget förköp / Ingen åldersgräns

Stora sticklingsbytardagen på Mejeriet är här! Tredje lördagen i februari ses vi för att byta sticklingar och skott med varandra. Så här enkelt är det; För varje stickling du har med dig får du ta en annan med dig hem! Förutom sticklingsutbyte kommer det att finnas en massa annat växtrelaterade mer eller mindre nördiga saker att hitta på. Vad det blir återstår fortfarande att se, så håll koll här i evenemanget <3.

SÅ HÄR GÅR DET TILL
10.00 – 11.00
Inlämning av sticklingar (i påse/kruka med tillhörande lapp där det står vad det är för växt.) För varje stickling du lämnar in får du en lapp, en sticklingspeng, som du sen kan byta mot valfri stickling när startskottet gått.

Det kommer att finnas något kul att göra här medan en väntar!

11.00 – 15.00 (ca)
Startskottet för byte går klockan 11 och vi håller på till senast klockan 15. Under dessa timmar är det bara att byta hejvilt, få skötselråd för era växter, knyta amplar och en massa annat kul! Eventet uppdateras efterhand som dessa andra saker bokas in!

TÄNK PÅ
* Att se över så att din stickling har fått lite ordentliga rötter. Allt byte sker för att det är roligt och Mejeriet tar inget ansvar för kvalitén på sticklingarna.

* Sticklingarna: Ta med dig skotten antingen med rotsystemen i fuktat papper eller planterade i småkrukor tex i papp. Här (www.youtube.com/watch?v=_ad5k-NmkUc och www.youtube.com/watch?v=buZCnPslw_E) finns tips på hur du kan göra krukor utan särskild krukmakarmanick. Lägg väldigt gärna med en lapp till varje stickling som talar om vad det är för växt.

För info om tillgänglighet, läs här: http://www.kulturmejeriet.se/index.php/tillganglighet/

Fri entré!
VÄLKOMNA! <3