Lucy Spraggan (uk) + Madeleine Frey

Filed under: Program — Martin @ 15:10

lördag 25 mars 2017

Öppnar kl. 21:00 / Börjar kl. 22:00
Pris: 160 kr / 13-årsgräns
Biljetter
Lucy Spraggan Spotify
Facebook-event

Lucy Spraggan fick sitt genombrott 2012 då hon tog flera miljoner med storm i det brittiska programmet X Factor med den självkomponerade låten "Last Night". Hennes audition därifrån har över 39 miljoner visningar på YouTube och skaffade henne en fanskara både hemma i England och internationellt.

Debuten "Join The Club" gick rakt in på de brittiska hitlistorna och hon har efter det turnerat runt med utsålda konserter i hela England.

Support: Madeleine Frey
I artisten Madeleine Freys melankoliska värld bränner känslorna under huden och är den största grunden i hennes musik och skapandeprocess. Musiken utgår från popens värld där hennes förkärlek till de typiska starka melodierna inom genren får ta plats. Hon beskriver sin musik med begreppet nordiskt sound med inslag av genrerna r & b, soul och klassiskt, och menar på att musiken låter pampigt och samtidigt enkelt – med uttryck av en mörkare karaktär.

Hennes förhoppning är att väcka eftertanke hos lyssnaren om sin omvärld, se individerna som är i den och våga öppna sig för det som kan kännas främmande, nytt och kanske även lite obehagligt. Vad lever vi i för värld? Hur vill vi att den ska se ut? Hur kan vi hjälpas åt?
Det är stora frågor, och dessa är hennes drivande kraft i vad hon vill väcka för känslor hos publiken.