Erlend Øye Acoustic Trio (NO) + Solander

Filed under: Program — @ 09:50

lördag 26 april 2014

Öppnar kl. 21:00 / Börjar kl. 21:45
Pris: 220 kr / 13-årsgräns
Biljetter
Erlend Øye Facebook
Erlend Øye Spotify

Solguden av soliga hipster-pop-balader, Erlend Øye, har bott ett år i Italien och det hörs! Senaste singeln La Prima Estate (Den Första Sommaren) är en italo-pop-doftande hit komplett med tvärflöjt discobas och Øyes karaktäristiska stämma. Sa vi att han sjunger på italienska? Hur som helst, den får oss att längta efter sol, pastellfärgade jeans och att höra den live!

Erlend Øye är en av de mest kreativa vi vet. Mest känd är han kanske som den ena halvan av duon Kings of Convenience som spelade för ett slutsålt Mejeriet 2009, men också för live-electro-projektet The Whitest Boy Alive som vi hade på besök i baren redan 2006.

Helt enkelt. Det är med stor glädje och öppna armar som vi på Mejeriet välkomnar Erlend Øye tillbaka för en Sverige-exklusiv spelning.

Samma kväll ser vi även fantastiska folkpop-duon Solander som tidigare under året släppte mästerverket "Monochromatic Memories". Bandet har under våren genomfört en omfattande USA-turné som innehöll ett stopp på den respekterade musikfestivalen SXSW i Austin. Vi ser duktigt mycket fram emot detta!

#fredrix (bestående av Fredric Öslöf och Fredrik Wallin) föddes en fredag hösten 2013 och har sedan dess förgyllt Malmö med åtskilliga kvällar i musikens och glädjens (ölens) tecken. Som musikälskare i allmänhet men Erlend Øye-älskare i synnerhet kan vi garantera att de kommer samla ihop sina bästa låtar inom disco, soul, tropicalia och italo. Allt detta i en (o)helig feel-good-mix misstänker vi kommer leda till en närmst euforisk stämning denna kväll.

Ca tider för kvällen
Solander 21:45
Erlend Øye 22:30