Erik Lundin + Efterfest/Radio AF

Filed under: Program — Martin @ 11:09

lördag 25 februari 2017

Öppnar kl. 21:00 / Börjar kl. 22:00
Pris: 220 kr / 18-årsgräns
Biljetter
Erik Lundin Facebook
Erik Lundin Spotify
Facebook-event

Erik Lundins berättelser tar oss in i härvan av identitet, ekonomi, kamp och strävan i en ung svart mans liv i samtidens Sverige. EPn Suedi som bland annat innehåller den omtalade singeln Annie Lööf släpptes den 6 november 2015 och har hyllats av kritiker och lyssnare. 2016 fick Lundin priset för "Årets Hip Hop/Soul på P3 Guld och Grammis för "Årets Textförfattare" och "Årets Hip Hop/Soul och nyligen tog han emot priset som "Årets Textförfattare" på Musikförläggarnas Pris. Den 25 november 2016 släpptes uppföljaren till Suedi, EPn Välkommen Hem som precis som föregångaren är producerad av Mats Norman. Med ett aningen mörkare sound fortsätter Erik Lundin att skildra historier som om det vore noveller.

Under våren 2017 beger sig Erik Lundin ut på turné som når Lund och Mejeriet den 25 februari.

Support: Nebay Meles + Arif

Efter konserten ställer våra klubbpolare RADIO AF till med grym efterfest till 03.00 (18år/80 kr).

Kända röster om Erik Lundin:

"en både mästerlig och viktig historia som, utan förortsromantik, berättar om utanförskap, våld, död, händelserna i Husby i Europas femte mest segregerade huvudstad samt om Erik själv han som borde K-märkas… Att Ibrahima Erik Lundin Banda är en mästare på både text och rap får vi ännu mer bevis på här."
Per Sinding-Larsen

"Hur pratar man om någonting som lämnar en helt mållös, jag är fullkomligt knockad av Erik Lundins EP ‘Välkommen hem’."
Tina Mehrafzoon, SR P3

"Han belönades med två Grammisar i år, bland annat för Årets textförfattare, och på nya ep:n ‘Välkommen hem’ fortsätter han att skriva texter som lämnar de flesta långt bakom sig."
Markus Larsson, Aftonbladet