Charles Bradley And His Extraordinaires (us)

Filed under: Program — Jens @ 14:20

onsdag 16 oktober 2013

Öppnar kl. 20:00 / Börjar kl. 21:00
Pris: 270 kr / 13-årsgräns
Biljetter
Charles Bradley Facebook
Charles Bradley Twitter
Charles Bradley Spotify
Charles Bradley Hemsida
Soulin på Facebook

Detta är soul av den gamla skolan, precis sådan som vi älskar att dansa till. Men var kommer känslan som får oss på Mejeriet att tycka att detta känns genuint och äkta, vad får oss att jämföra honom med Otis Redding, Wilson Pickett och David Ruffin? Kanske är det för att han såg James Brown på Apollo Theater 1962 och bestämde sig för att bli musiker och vänta i 50 år med att släppa sitt första album.

Han var över 60 år när debutalbumet kom ut år 2011. Plattan bjöd på storstilad retrosoul och nästan sprack av sorg och smärta men visade ändå prov på en otrolig livskraft. Det var helt omöjligt att värja sig och frågan som ställdes blev: Hur i h-vete har Charles Bradley existerat bortom kännedom för skivpubliken i alla dessa år?

Missade du 60-talets livescen är det nästan din skyldighet att ta chansen att uppleva något alldeles extraordinärt när nu The Screaming Eagle Of Soul" a.k.a Charles Bradley And His Extraordinaires kommer till Sverige för två exklusiva spelningar.

Kvällens DJ: Soulin residents djs Helena Strömdahl och Sebastian Fonzéus.

Helena och Sebastian är hjärnorna bakom hyllade klubben Soulin på Moriska Paviljongen i Malmö, där de nu har spridit 60-80-talssoul, funk och disco till de danstörstiga sedan maj 2012.

Vi räknar med att deras passion för musiken och amerikanska originalvinylende kommer bygga en fantastisk stämning innan och efter konserten med Charles Bradley.