Om Mejeriet

Filed under: — Mejeriet @ 15:05

heart2

Mejeriet i Lund är ett kulturhus som är internationellt känt framförallt för sin utmärkta konsertscen och sitt breda konsertprogram. Men huset erbjuder mer än så. Här finns också en teater, biograf, musikundervisning, replokaler mm. Husets kulturella spännvidd och självständighet ger det en särställning i Sverige. Mejeriet är även medlem i det europeiska nätverket för kulturhus i Europa, Trans Europe Halles, samt står värd för nätverkets huvudkontor.

Utan det ideella engagemanget lever inte Mejeriet. Våra volontärer som arbetar ideellt kallas ”funkisar” och de engagerar sig för att de älskar musik, film och dans. Många har genom Mejeriet hittat vänner för livet och upplevt oförglömliga konserter. Om du är intresserad så gå in under länken ”Jobba som funkis” och fyll i formuläret.

Mejeriet föddes ur ett behov. Ett behov av att uppleva konserter, dans, spännande film, konst och teater men också av att lära sig att spela ett instrument, spela i band, arrangera konserter och festivaler. Huset är i ständig förändring och det är så det ska vara.

Läs mer om Mejeriets historia här.