Nu släpper vi höstens program

Filed under: Nyheter — Amanda Mogensen @ 06:00

Idag släpper vi höstens program. Nyheter är bland annat ”Girls to the front” som är ett samarrangemang med Studiefrämjandet och ”En kväll för Världens Barn” i samarbete med biståndsorganisationen Individuell Människohjälp. En annan nyhet som vi stolt presenterar är dagboksuppläsning tillsammans med Skambyrån. I höst satsar jazzklubbarna på Mejeriet på överskridande lokala samarbeten där vi bland andra möter Almaz Yebio vid två tillfällen. Dessutom kommer artisterna Amadou & Mariam, Jonathan Johansson, Maria Andersson, Maia Hirasawa och Alex Cameron att stå på vår scen i höst.

–  På Mejeriet ska alla, oavsett vem vi är, kunna både utmanas och blir bekräftade för de personer vi är. Under de kommande åren har vi tre prioriterade satsningar på unga, jämställdhet och samverkan för att öka delaktigheten. Därför är vi glada att vi i höst kan presentera nya arrangemang som Girls to the front, En kväll för Världens barn och Skambyrån som ett resultat av nya samarbeten, säger Fredrik Jönsson verksamhetsledare för Mejeriet.

Du hittar som vanligt hela programmet här på vår hemsida. Och vi kommer uppdatera det kontinuerligt. Här är några programpunkter i höst som vi vill passa på att tipsa om:

NYA SAMARBETEN
Girls to the front – Två kvällar med livemusik och lokala band på scen. Kvällarna är ett samarbete med Studiefrämjandet Skåne/Blekinge och deras projekt DISTA som syftar till att göra musikscenen jämställd.
En kväll för Världens Barn – En helkväll med musik, film, god mat och tankeväckande samtal i medmänsklighetens tecken där biljettintäkterna går oavkortat till Radiohjälpens insamling för Världens Barn. Kvällen är ett samarbete med Individuell Människohjälp, IM.
Skambyrån – Vanliga människor läser högt ur sina gamla dagböcker som en gång i tiden var superhemliga men som så här i efterhand lockar till stora skratt. Ett samarbete med Skambyrån: Mortified Sweden

JAZZ PÅ MEJERIET
Mejeriet har alltid varit en väldig stark scen på svenska jazzhimmelen. Det fortsätter vi vara när vi i höst välkomnar en rad spännande akter på våra klubbar, Plektrum, Underground och Red Hot Club. I ett samarbete mellan klubbarna ser vi två konserter med lokala sångerskan Almaz Yebio som gästar Underground i en unik konsert ihop med Cennet Jönsson och Plektrum med hennes Twist’n’Shout. Dansklubben Red Hot Club storsatsar och har bjudit in trion Violindy Sisters till samtliga kvällar. Klubbens husband Swing About har i sin tur bjudit in gäster som bland andra hypade Mimi Terr

KONSERTER OCH ANDRA ARTISTER
Utöver jazzmusikerna kommer som alltid en massa härliga artister till ditt kulturhus. I höst möter du bland andra  Amadou & Mariam, Jonathan Johansson, Maria Andersson, Maia Hirasawa och Alex Cameron. Dessutom kommer bland annat komikerna Josefin Johansson, Petrina Solange och Jesper Rönndahl.

Allt detta och så mycket mer musik, film, samtal, mat och dryck finns i höstens program.

Smakprov ur hösten program kan du lyssna på här.

Vi ses!